pühapäev, 30. märts 2008

Aprillikuu alguse tegemisi

Kõigepealt vastus eelmise nädala suure ringi küsimusele jaanalinnu muna kaalu kohta. Jaanalinnumuna on kõige suurem muna maailmas ja kaalub keskmiselt 1,5-1,7 kg (24-30 korda rohkem kui kanamuna). See hiigelmuna säilib 8x kauem (pool aastat)kui kanamuna ja praegune hind (märts, 2008) on 400 EEK.
Õigeid vastuseid oli seekord kõigest 5.
Uue nädala tegemistest järgmist:

1. Lõpeb Tere, kevad! 2008 1. viktoriinivoor. Kiirustage küsimustele vastamisega. Selle vooru raskeimale küsimusele nn VESISE JALAJÄLJE kohta leiab vastuse 22.03 Postimehest. Otsige õige artikkel üles ja uurige!

2. Kolmapäeval on lastekirjanduse päev. Sel päeval teeme kokkuvõtte klassis toimuvast lugemisvõistlusest. Palun võta kirjanduse tundi kindlasti kuu jooksul loetud raamat(ud)kaasa.
Sel päeval toimub meil ka kohtumine luuletaja ja kirjanik Valeria Ränikuga. Temast loeme ja räägime pikemalt esmaspäevases kirjandustunnis.

3. Reedel, 04.04 aga toimub pranglimise maakondlik finaal, kus meie klassi esindavad Madis, Jaanika ja Märt-Hendrik. Praegu on veel viimane aeg mõtte- ja sõrmenobedust harjutada. Jõudu selleks!

4. Kevadvaatlused jätkuvad, iga nädal ilmub uusi liike, keda jälgida. Tehke fotosid ja joonistage pilte, see külg on meil väga nõrgalt esindatud.

Toredat jürikuu algust!